1. FUH maraton, 30.04.2023

Rezultati 1. FUH maratona, 30.04.2023

https://docs.google.com/document/d/1_hPukIatsfJ6yhw0NwpyYNINo5zVBN4uHLkOwVq6JtA/edit

Poredak prema WMA tablicama starosnih koeficijenata

https://docs.google.com/document/d/1f9yOvE0JYdCDEYnTdREu1gRIlA59gPs6mkzkpey11Y4/edit

Najbolji prognozeri (nije bilo iznenađenja, meteorolog Neđa Todorović i ovde se pokazao kao najbolji prognozer vremena.

https://docs.google.com/document/d/1W7NOeBRHwmjqmmlKEWPEW8JncYgXZx7mphTxdM477v8/edit

IMG_5006

FUH crtez za najavu

U prethodnom “satiričnom”,članku “Zakuvani hamburg-er u ljutom srpskom sosu” najavio sam,  ničim izazvan, da ću uskoro u mom Kupusovcu organizovati trkačku hamburgerijadu.

Kao što priliči, najava se sve dosad kiselila, sad će da odleži nekih mesec dana, a onda 30. aprila degustacija. Na sreću ili na nesreću neljubitelja hamburga neće biti tako da verujem da će kupusna varijanta proći bar jakom dvojčicom (znam da ionako ne koristim pravilno zareze ali ovu zadnju rečenicu sam specijalno ostavio bez zareza da bi prijalo svakom uhu).

Na ovom linku  možete se upoznati sa pravilnikom trke, napisanom  u opuštenoj formi, baš kao što i priliči ovakvoj varijanti maratonske trke. Napominjem još jednom, da će trka imati limitirani broj učesnika, u skladu sa raspoloživosti kapaciteta mog skromnog doma. Verujem, da će već naredna trka biti sa znatno većim brojem učesnika, u okviru 1. Prvenstva Kluba 100 maratona… ali o tom – potom.

U pravilniku je opisan način prijavljivanja i moguće je da bude više prijavljenih od raspoloživosti. U tom slučaju, neki od učesnika biće “izvučeni iz bubnja”, a konačan spisak sa dodeljenim startnim bojem biće objavljen 18.04. (prijavljivanje traje do 17.04)

Internet prijavljivanje je ovog puta preko poljskog sajta  DO:ST:AR:TU, ali tamo je moguće izabrati i opciju na srpskom jeziku, zahvaljujući mom skromnom prevodilačkom angažovanju. Moguće je i prijavljivanje slanjem emaila na adresu drago.boroja@gmail.com, ili sms-em na +48 50 37 37 500.  

Na prijavnom obrascu je i rubrika za prognozu očekivanog ciljnog vremena. Dobro je da to popunite, ali ta prognoza svakako će se moći korigovati uoči same trke. Najboljeg prognozera čeka nagrada, čija vrednost će se pokazati tek za pedesetak godina…možda. 

Drugi kriterijum za nagradu je prema plasmanu pomoću tzv. WMA starosnih koefijenata (najnovije izdanje iz 2023. god.). Primenom ovih koeficijenata, veteranskim kategorijama (muškarci stariji od 38, a žene starije od 35 godina), daju se ravnomerni uslovi za iskazivanje svog biološkog i trenažnog potencijala, čime se izjednačavaju svi, bez obzira na godište i pol. Zato napominjem, da oba kriterijuma nemaju polnu podelu, mada žene tvrde da imaju bolju intuiciju i da su biološki jače.

Napomena: Eventualne dopunske informacije biće upisivane hronološki iznad ovog članka.

Tri, dva, jedan,  start……prijavama.

Drago Boroja, 01.04.2023.

Ovaj unos je objavljen pod Uncategorized. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s