U tri nedelje dva  rekorda Srbije  

A naslov može  zvučati i ovako„ U DVA meseca TRI nova rekorda Srbije“ Mihala Šulje (samo da podsetim 5. marta, 100 km, 6:57:27 , 23. aprila, 6h, 83,95).  Ovog puta 14.maja u gradu Pabianice na državnom prvenstvu Poljske, u disciplini 24 h je ostvario fenomenalan rezultat 258,667 km (vidi rezultate) i tako za 25 km nadmašio dosadašnji rekord Saše Gacika.

Nakon trke razgovarao sam sa Miškom o utiscima  sa trke i evo šta mi je rekao:

24h„Trka je bila sjajno organizovana i kvalitetna….Podatak da sam bio tek peti, a ponekad se dešavalo da sa takvim rezultatom može i među prvih pet na svetskom prvenstvu, dovoljno govori o tome. Ali trku nisam birao zbog plasmana, već zbog želje da istrčim dobar rezultat…

Krenuo sam planiranim tempom oko 4,48 .. Hidrirao sam se i unosio hranu i energetske gelove na vreme, i za prvih 16 sati nije bilo ničega, što nisam očekivao. Počeo sam da padam u tempu već posle 8 sati otprilike, ali i to je bilo dobro, jer sam to mislio, da će se to desiti oko 6.-og sata trke…Problem je nastao posle 16 sati. Mišići su radili kako treba, i psihički sam bio jak i odlučan, što je možda i najteže u trci na 24h, jer je psihu veoma teško spremiti…. Međutim, stigao me je umor, ja  mislim umor od veoma jakih trka koje sam trčao u dva meseca, jednostavno nisam imao snage, pogotovo u poslednja 4 sata trke…Zadovoljan sam rezultatom, moram biti, jer cilj sam ispunio, a to je bilo minimum 250 km, a priželjkivao sam više od 275km i sada sam još više ubeđen da to mogu. Planovi… Ostaje mi za tri nedelje Palić i trka na 12 h i da pokušam i taj rekord da istrčim i to bi bio četvrti rekord Srbije, a sve u periodu od tri meseca, Treba dodati, da sam istrčao u to vreme i lični rekord u maratonu, u Bratislavi (čak je bio treći u generalnom plasmanu – prim. red.)…Ako i ne uspem na 12h da istrčim rekord, mislim da neću biti razočaran…Posle sledi odmor, pa kreću pripreme za novi izazov.. Ovoga puta to neće biti nekoliko trka već samo jedna, i to evropsko prvenstvu na 24h u Veroni i plasman u prvih pet…Imam veliku podršku porodice, i veliki broj maratonaca me podržava, imam sjajne trenere i svima hvala.. Ali ovoga puta sam sam verovao najviše u sebe, mada priznajem, da su ovi moji ciljevi bili veoma veliki…“

I sam sam trebao biti tamo i učestvovati u trci na 50km, ali kockice se ovog puta nisu složile, a za utehu mogao sam pratiti online rezultate tokom trke. Zaista je bilo divota pratiti, bar u prvih petnaestak sati, kako Miško ujednačeno savlađuje krug za krugom, dužine 1725 m. Analizom prolaznih vremena, izvukao sam evo nekoliko zanimljivih detalja.

24-V– srednji tempo na celoj trci je imao oko 5:35

– u prvih 70 km je imao tempo oko 4:50

– u drugih 70 km oko 5:00

– u trećih 70km oko 5:30

– zadnjih 57 km oko 7:00

– do 235. km Miško je bio drugi u plasmanu,

Kakav je to fenomenalan rezultat, dovoljno je spomenuti da je Miško pretrčao nešto više od 6 maratona, svaki  u vremenu prosečno za 3:50:00.!!! Bez velikog preterivanja, bar 50 % naših maratonaca bilo bi presrećno da može u tom tempu  pretrčati samo jedan maraton.

6hhPomenuti u naslovu, novi rekord je i ostvaren 23.aprila, u gradu Hožovu, na državnom prvenstvu Poljske u trci na 6 sati na stadionu, što sam najavio u prethodnom članku.  Miško je sa rezultatom 83,95 km, zauzeo 4. mesto. Imao sam to zadovoljstvo da ga pratim sa tribina ovog velelepnog stadiona.

Drago Boroja, maj 2022.

Ovaj unos je objavljen pod Uncategorized. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s