Novi lični rekord Jukija Kavaučija

Ljilja Lukić na BiH portalu trčanje.net  je svojevremeno napisala ćlanak pod naslovom Zašto svi vole Yukija (Kavaučija). Zaista, kako ne voleti takvog super-trkača. Ponovo nas je Jukiša zadivio svojim novim ličnim rekordom 2:07:27, samo dva meseca nakon istrčanog svog stotog maratona sa rezultatom boljim od 2:20, o čemu smo nedavno pisali OVDE.

To se desilo 28. februara na 76. Lake Biwa Mainichi Marathonu, najstarijem maratonu  u Japanu, koji će verovatno ostati više zapamćen po pregršti fenomenalnih rezultata ostalih trkača. Statistički gledano, verovatno je ovo bila najbrža maratonska trka na svetu. Teško je i samo zamisliti da je 175.-ti maratonac u trci imao „samo“ 2:20:02. A šta tek reći za ovo –  100 maratonaca je imalo rezultat bolji od 2:15:20, 42 bolje od 2:10, a prvih 13 je postavilo svoje lične i nacionalne rekorde.

Najbolji je bio Japanac Kengo Suzuki sa novim japanskim rekordom 2:04:56. Verovatno su vremenske prilike doprinele takvim dobrim rezultatima. Bilo je svega 7 C, vlažnost 57%. Kompletne rezultate svih 336 učesnika možete pogledati OVDE.

Drago Boroja, mart 2021.

Ovaj unos je objavljen pod Uncategorized. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s